Nalatenschap

Familie blijft familie maar in toenemende mate is het afwikkelen van een nalatenschap een bron spanning, verstarde verhoudingen of conflicten. Samengestelde gezinnen, een nieuwe partner, eigen kinderen en/of stiefkinderen geven de nodige complexiteit. Maar ook zonder complexe familierelatie is het soms lastig er goed uit te komen. Met elkaar in gesprek blijven is de oplossing maar wanneer dit door onderlinge spanning niet meer lukt, bent u bij TWOAgree aan het goede adres.

Als nalatenschapmediator of als gesprekleider voor een familiegesprek bieden wij inzicht in de nalatenschap en familieverhoudingen. We maken belangen, emoties en wensen bespreekbaar wat helpt de familiebanden niet te verliezen. Niet zelden maken wij mee dat familieleden dichter naar elkaar groeien wanneer de verdeling van een erfenis in goede harmonie verloopt.

Nalatenschapmediation kan zowel voor als na het overlijden een rol van betekenis spelen. Steeds vaker worden wij voor het overlijden betrokken om het gesprek tussen erflater en familieleden op gang te brengen en de gevoelige kwesties van een erfenis bespreekbaar te maken. Dit voorkomt naast het emotionele leed van een overlijden een extra zorg voor de familie.

 

Actueel:¬†‘Geld en familie is een explosief mengsel’ (bron: NOS, 7 december 2015). Lees meer…..